​Børn

​Fødselsprocessen kan påføre spædbarnet mange forskellige små og store traumer, som senere kan give anledning til flere problematikker. 

Et sådant traume kan være, at enkelte kranieknogler simpelthen overlapper hinanden, eller at knoglerne er vredet i forhold til deres naturlige position. 

Barnets hjerne, centralnervesystem og blodforsyning vil kunne blive påvirket - ganske enkelt fordi der ikke er plads og bevægelighed nok i forhold til kroppens oprindelige struktur. Rettes disse ubalancer ikke i tide, vil de forplante sig til resten af kroppen, når barnet begynder at kravle.

Det har endvidere vist sig, at børn taget ved kejsersnit, ofte har kranio-sakrale problemer. På barnets vej gennem fødselskanalen sættes det kranio-sakrale system i gang - denne proces kommer kejsersnittet i forkøbet. Brug af sug kan også skabe forskubninger af kraniestrukturen.


Det skal dog i tilgift bemærkes, at kraniestrukturen i mange tilfælde retter sig selv, da spædbarnets kranie udelukkende består af brusk og hinder, der er meget elastiske.

Kranio Sakral Terapi fra start

​I Schweitz er man rigtig langt fremme med hensyn til at tilbyde Kranio Sakral Terapi i sundhedssektoren. Allerede på barselsgangen bliver det nyfødte barn, og moderen tilbudt behandling. Barnet for evt at rette skævheder og for at give ro, fra starten og moderen for at skabe ro i hele centralnervesystemet, efter en overstået fødsel.

I løbet af barnets opvækst,  kommer det i de fleste tilfælde ud for mange slag og stød på kroppen og kraniet. Derfor kan det være hensigtsmæssigt, at børn får Kranio-Sakral terapi under opvæksten, for at undgå dysfunktion i kroppen på et senere tidspunkt.

En række problemer kan ofte afhjælpes med Kranio-Sakral Terapi og behandlingen kan startes allerede et par dage efter fødslen - jo før, jo bedre for barnet:

 • Stress
 • Hovedpine
 • Søvnproblemer
 • Kolik og fordøjelsesproblemer
 • Hyperaktivitet og uro ved OCD og ADHD
 • Koncentrationsbesvær
 • Motoriske problemer
 • Indlæringsproblemer
 • Andre psykiske problemer
 • Sengevædning
 • Tics
 • Baby med skæv nakke - hovedet vender fortrinsvis til samme side!

Børn og stress

Kranio Sakral Terapi afbalancerer og stimulerer nervesystemet, så mængden af stresshormoner i kroppen sænkes. 

Behandlingen virker afspændende på de mange spændinger i kroppen, der ofte følger med og hjælper barnet med at falde til ro . 

Afhængigt af situationen og årsagen til barnets stress, vil jeg nogle gange anbefale at barnets forældre og eventuelle søskende også behandles, da barnets stress, ofte er et symptom på, at hele familien er i stress. 

De fleste børn er heldigvis glade og afbalancerede, men mange børn rammes af en følelsesmæssig stress, når barnets ressourcer ikke modsvarer de krav, der bliver stillet.

Symptomer på stress hos børn

Kan bl.a være hovedpine, ”ondt i maven”, koncentrationsbesvær, tics, ændring af adfærd, f.eks. lavere irritationstærskel, nedtrykthed, indelukkethed, appetitløshed eller overspisning.

Faktorer der kan være med til at give barnet stress

Forældrenes skilsmisse (især hvis forældrene ikke kommer fra hinanden på en ordentlig måde), forældres skænderier, sygdom i familien eller hos barnet selv, dødsfald, flytning, skolestart og skift af skole, mobning, forældres forventninger til barnets præstationer, forældres egen stress, støj i daginstitutioner m.m.

Behandlingen i praksis

Kranio-Sakral Terapi er en meget børnevenlig terapiform. Barnet modtager behandlingen fuldt påklædt og behandlingen gør ikke ondt.

Mindre børn kan behandles hvor de sidder hos en voksen eller babyen ammes under behandlingen. Behandlingen foregår altid på barnets præmisser. 

Da der kun arbejdes kort tid med spædbørn, varer sessionen ca. en halv time, hvori der også indgår samtale med forældrene, . Barnet skal gerne drikke vand efter behandlingen.
Børn fra 7 års alderen behandles som voksne. Behandlingen varer cirka 40-50 minutter inklusiv samtale.


Der foreslås cirka 3 behandlinger, hvorefter en evaluering foretages.

Jeg har taget følgende børnekurser på Stanley Rosenberg Instituttet

Kranio-Sakral Terapi / Børn 0 - 2 år
Kranio-Sakral Terapi /Børn 3 - 14 år
Behandling af børn som er anderledes


Prisen for en KST behandling for børn er:

Børn fra 3 år til og med 11 år                600 kr

Baby og helt små børn fra 0 til 2 år     Prisen aftales individuelt

Jeg holder ferie fra den 8. juli til den 5. august- rigtig god sommer og på gensyn!

​Klinik Themis

RUGHAVEVEJ 4, kld - 2500 VALBY

TELEFON: 26 97 81 58 | E-MAIL: kst@klinik-themis.dk